Stationsstraat 29 A in Assen | 0592 33 36 40

Kosten

Naast een goede kwaliteit leveren we een scherp en aantrekkelijk tarief voor zowel zakelijk als particulier.

Kosten

Rechtshulp Advocaten is helder in haar tarieven. Daarin maken we geen onderscheid tussen particulier en zakelijk, zoals veel andere kantoren dat wel doen. Naast een goede kwaliteit leveren wij een scherp en aantrekkelijk tarief voor zowel zakelijk als particulier.

Werkwijze

Vooraf maken we een goede inschatting van het aantal uren dat besteed moet worden in uw zaak. Tijdens de zaak houden we u geregeld op de hoogte van de werkzaamheden en de gemaakte kosten. U komt zo niet voor verrassingen te staan. Tevens bespreken we met u wat u zelf aan de zaak kunt doen. Zo kunnen kosten worden bespaard.

Uurtarief advocaat

Ons standaard uurtarief bedraagt € 180,-- exclusief kantoorkosten (6%) en BTW (21%). Een fixed fee is eveneens bespreekbaar. Indien mogelijk vragen wij een zogenaamde toevoeging voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt dan eenmalig een eigen bijdrage op basis van uw inkomen en vermogen. 

In geval van een procedure zal de rechtbank verzocht worden om de wederpartij te veroordelen in de proceskosten.

Gesubsidieerde Rechtsbijstand (toevoeging)

Als uw inkomen onder een bepaald niveau ligt en u beschikt over minder dan het heffingsvrijvermogen, dan komt u in aanmerking voor een toevoeging (gebusidieerde rechtsbijstand). Een toevoeging is bedoeld voor mensen die niet in staat worden geacht de kosten van een advocaat zelf te betalen. In dat geval betaalt u eenmalig een eigen bijdrage. Uw advocaat ontvangt van de Raad voor Rechtsbijstand een vast bedrag voor de zaak. Uiteraard vragen wij de toevoeging voor u aan. U hoeft daar niets voor te doen.

Komt u in aanmerking voor een toevoeging?

Momenteel ligt de bovengrens voor een alleenstaande op een fiscaal jaarinkomen van € 26.000,--. Voor gehuwden, samenwonenden of eenoudergezinnen is dit een verzamelinkomen van € 36.800,--.

Het inkomen wordt gecontroleerd door de Raad voor Rechtsbijstand. Zij vragen uw inkomen op bij de Belastingdienst aan de hand van uw BSN. Het inkomen waar naar gekeken wordt is het inkomen van twee jaren terug, het zogenaamde peiljaar. Indien dit geen gunstig jaar voor u is, kan peiljaarverlegging worden aangevraagd.

Op basis van de hoogte van uw inkomen wordt de eigen bijdrage vastgelegd. Die bijdrage varieert momenteel van € 77,-- tot € 849,-- per zaak. Uw eigen bijdrage wordt soms vergoed via de bijzondere bijstand. 

Meer informatie over de toevoeging vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Prijsafspraak

Afhankelijk van het soort zaak kan een vaste prijsafspraak worden gemaakt. U kunt daarbij denken aan het aanvragen van een ontslagvergunning of het controleren van een vaststellingsovereenkomst. Deze zaken zijn vooraf goed door ons in te schatten, zodat wij in redelijkheid met u een prijs overeen kunnen komen.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. 
Bel ons op 0592-33 36 40, maak een afspraak
of bezoek onze spreekuren in Assen, Hoogeveen of Emmen.

Rechtshulp Advocaten
Stationsstraat 29 A
9401KW Assen
 

Rechtshulp nodig?

Bel ons op 0592 33 36 40

Bezoekadres
Stationsstraat 29 A
9401 KW Assen

Openingstijden
Van 9:00 tot 17:00 uur

Tel 0592 33 36 40
Fax 0592 31 71 96

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene voorwaarden & Disclaimer
Google+ pagina

Nieuws

»STUDIEFINANCIERING: boete vanwege een ten onrechte ontvangen uitwonendenbeurs.

Tot eind 2011 hadden studenten recht op een uitwonendenbeurs op grond van de Wet studiefinanciering 2000 (Wsf) indien zij niet…

Lees verder

»Bezwaar maken tegen ingangsdatum AOW

In 2013 is door de wetgever een stapsgewijze verhoging van de AOW-­leeftijd ingevoerd. De AOW­-leeftijd gaat vanaf 2016 omhoog naar…

Lees verder

»Verslag rechtszaak voormalig schaapherder Exloo

Vandaag vond het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en de Stichting Schaapskudde Exloo. Advocaat Peter Koops stond de herder…

Lees verder

»Peter Koops staat schaapherder Robroek bij tegen Stichting schaapskudde Exloo

Aanstaande maandagochtend vindt het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en Stichting schaapskudde Exloo. Robroek zit al maanden zonder inkomen…

Lees verder