Stationsstraat 29 A in Assen | 0592 33 36 40

Fiscaal voordeel kinderalimentatie vervalt per 1 januari 2015

dinsdag, 02 december 2014 21:54

Als een onderhoudsplichtige een substantiële bijdrage levert in het de kosten van verzorging en opvoeding van een uitwonend kind, dan heeft hij/zij recht op een belastingteruggaaf. Een alimentatieplichtige heeft recht op dit voordeel als hij meer dan € 139,-- per maand bijdraagt. Het voordeel kan oplopen tot € 603,-- per jaar.

Voordeel kinderalimentatie vervalt

Dit voordeel vervalt per 1 januari 2015. Als u alimentatie betaalt houdt u straks dus minder over. Dit kan een reden zijn om de alimentatie te herzien. In de meeste berekeningen is namelijk rekening gehouden met dit fiscaal voordeel.

Kinderalimentatie wijzigen

Als de alimentatie bij de rechtbank is vastgelegd, dan dient u de rechtbank te verzoeken om de alimentatie te wijzigen. Hiervoor heeft u een advocaat nodig.

Kinderalimentatie dient u in beginsel te betalen totdat uw kinderen de leeftijd van 21 jaren hebben bereikt. Des te jonger uw kinderen, des te meer het loont om actie te ondernemen.

Wijzigingsdatum kinderalimentatie

De rechtbank hanteert als wijzigingsdatum over het algemeen de datum waarop het verzoek bij de rechtbank is binnengekomen. Het is derhalve verstandig om reeds in het huidige jaar te anticiperen op de wetswijziging, zodat het verzoek op 1 januari 2015 bij de rechtbank ligt.

Wilt u weten of het voor u loont om een wijzigingsverzoek in te dienen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over alimentatie.

Rechtshulp Advocaten
Stationsstraat 29 A
9401KW Assen
 

Rechtshulp nodig?

Bel ons op 0592 33 36 40

Bezoekadres
Stationsstraat 29 A
9401 KW Assen

Openingstijden
Van 9:00 tot 17:00 uur

Tel 0592 33 36 40
Fax 0592 31 71 96

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene voorwaarden & Disclaimer
Google+ pagina

Nieuws

»STUDIEFINANCIERING: boete vanwege een ten onrechte ontvangen uitwonendenbeurs.

Tot eind 2011 hadden studenten recht op een uitwonendenbeurs op grond van de Wet studiefinanciering 2000 (Wsf) indien zij niet…

Lees verder

»Bezwaar maken tegen ingangsdatum AOW

In 2013 is door de wetgever een stapsgewijze verhoging van de AOW-­leeftijd ingevoerd. De AOW­-leeftijd gaat vanaf 2016 omhoog naar…

Lees verder

»Verslag rechtszaak voormalig schaapherder Exloo

Vandaag vond het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en de Stichting Schaapskudde Exloo. Advocaat Peter Koops stond de herder…

Lees verder

»Peter Koops staat schaapherder Robroek bij tegen Stichting schaapskudde Exloo

Aanstaande maandagochtend vindt het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en Stichting schaapskudde Exloo. Robroek zit al maanden zonder inkomen…

Lees verder