Stationsstraat 29 A in Assen | 0592 33 36 40

Werk je structureel meer uren: laat dit vastleggen!

vrijdag, 29 januari 2016 01:00

Het komt vaak voor dat er meer uren worden gemaakt dan er in de arbeidsovereenkomst staat vermeld. Als over een langere periode een structureel aantal uren wordt gewerkt, dan kan je op basis van artikel 7:610b van het Burgerlijk Wetboek als werknemer verlangen dat het gemiddelde aantal uren wordt vastgelegd in je arbeidsovereenkomst.

Rechtsvermoeden arbeidsomvang

In artikel 7:610b BW is het rechtsvermoeden arbeidsomvang vastgelegd.
http://wetten.overheid.nl/

Als er bijvoorbeeld 10 uur per week in het contract staat opgenomen, maar er in werkelijkheid gemiddeld 30 uren per week wordt gewerkt, dan dient de werkgever op verzoek van werknemer in principe 30 uren op te nemen in het contract.

Structureel

De werkgever hoeft het verzoek niet te accepteren als het meerwerk een uitzondering betreft en daarom niet structureel van aard is. Bijvoorbeeld seizoenswerk of ziekte van een collega.
 

Referteperiode

In het Burgerlijk Wetboek is een referteperiode van drie maanden opgenomen. In sommige CAO’s staat een afwijkende termijn. In dat geval is de termijn in de CAO bepalend. Uit de rechtspraak blijkt dat er vaker een langere periode wordt gehanteerd dan drie maanden. Wat een reële referteperiode is, hangt veelal af van de omstandigheden van het geval.

Min/max-contract

Het rechtsvermoeden geldt in beginsel ook bij een min/max-contract. In een min/max-contract is tegelijk een minimum als een maximum aantal uren vastgelegd. Bijvoorbeeld: de werknemer werkt minimaal 5 en maximaal 30 uren per week. Als het minimum aantal uren niet meer realistisch is met het gemiddelde, dan kan de werknemer verlangen om een realistische ondergrens op te nemen. Een dergelijke zaak deed zich voor bij het gerechtshof Den Haag (http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHDHA:2013:3943&keyword=ECLI%3A NL%3AGHDHA%3A2013%3A3943). 

In die casus had de werknemer een min/max-contract van 5 tot 40 uren per week. De werknemer had over een jaar genomen gemiddeld 32,75 uren per week gewerkt. De rechter was het met de werknemer eens dat een minimum van 5 uren niet strookte met de realiteit en paste het minimum aan naar 20 uren per week.

Dit betrof echter een voorlopig oordeel in kortgeding. Of er ook een bodemzaak is geweest en wat hiervan de uitkomst was, is niet bekend.

Bescherming

Artikel 7:610b BW dient ter bescherming van de werknemer. Wanneer een werknemer langere tijd structureel meer uren werkt, dan zal zijn financiële huishouding daarop worden aangepast. Het is voor een werknemer dan van groot belang dat hij kan vertrouwen op een basisinkomen. Dit artikel voorkomt derhalve dat een werknemer van de ene op de andere week van 35 uren naar 5 uren aan inkomen gaat.

Vragen

Heeft u vragen over dit onderwerp of zit u zelf in een soortgelijke situatie, neem dan contact op met één van onze arbeidsrecht advocaten, mr. Jeroen Kanning (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of mr. Karin Kamps (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Uiteraard kunt u ook bellen naar ons centrale nummer: 0592-333640.

Rechtshulp Advocaten
Stationsstraat 29 A
9401KW Assen
 

Rechtshulp nodig?

Bel ons op 0592 33 36 40

Bezoekadres
Stationsstraat 29 A
9401 KW Assen

Openingstijden
Van 9:00 tot 17:00 uur

Tel 0592 33 36 40
Fax 0592 31 71 96

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene voorwaarden & Disclaimer
Google+ pagina

Nieuws

»STUDIEFINANCIERING: boete vanwege een ten onrechte ontvangen uitwonendenbeurs.

Tot eind 2011 hadden studenten recht op een uitwonendenbeurs op grond van de Wet studiefinanciering 2000 (Wsf) indien zij niet…

Lees verder

»Bezwaar maken tegen ingangsdatum AOW

In 2013 is door de wetgever een stapsgewijze verhoging van de AOW-­leeftijd ingevoerd. De AOW­-leeftijd gaat vanaf 2016 omhoog naar…

Lees verder

»Verslag rechtszaak voormalig schaapherder Exloo

Vandaag vond het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en de Stichting Schaapskudde Exloo. Advocaat Peter Koops stond de herder…

Lees verder

»Peter Koops staat schaapherder Robroek bij tegen Stichting schaapskudde Exloo

Aanstaande maandagochtend vindt het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en Stichting schaapskudde Exloo. Robroek zit al maanden zonder inkomen…

Lees verder