Stationsstraat 29 A in Assen | 0592 33 36 40

Wetsvoorstel Werk en Zekerheid zorgt voor grote veranderingen

donderdag, 20 februari 2014 19:25

Op 18 februari 2014 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Werk en Zekerheid aangenomen. In het oorspronkelijke voorstel zijn een aantal wijzigingen aangebracht. Verwacht wordt dat wet ook in de eerste kamer zal worden goedgekeurd, zodat de wet op 1 juli 2014 van kracht wordt.

De wet zorgt voor een aantal grote wijzigingen in het arbeidsrecht. Zo verandert het ontslagrecht, wordt de duur van de WW beperkt en krijgen flexwerkers meer bescherming.

Ontslagroute


In het nieuwe ontslagrecht kan men niet meer kiezen uit een route via het UWV of de kantonrechter. Voor ontslag wegens bedrijfseconomische gronden of langdurige arbeidsongeschiktheid is het UWV aangewezen. Voor ontslag om andere redenen de kantonrechter.

Transitievergoeding


Als de werkgever een dienstverband wenst te beëindigen van twee jaar of langer, dan heeft de werknemer recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding is een kwart maandsalaris per dienstjaar tot maximaal € 75.000,--. Als het jaarinkomen meer bedraagt dan € 75.000,-- dan wordt het maximum verhoogd tot een jaarsalaris.

Overigens geldt voor kleine bedrijven (tot maximaal 25 werknemers) een overgangsperiode waarin zij een lagere transitievergoeding verschuldigd zijn. Dit geldt alleen als zij personeel ontslaan vanwege bedrijfseconomische gronden. Deze overgangsperiode duurt tot 1 januari 2020.

WW

De maximale WW duur is momenteel 38 maanden. Vanaf januari 2016 wordt de duur geleidelijk teruggebracht naar 24 maanden in 2019. De datum van werkloosheid is bepalend voor de duur van uw WW.

Flexwerkers


Er komt meer bescherming voor de zogenaamde flexwerkers. De werknemers die werkzaam zijn op basis van een nul-uren- (oproep) of min- maxcontract. Na zes maanden mogen werkgevers alleen nog op basis van de CAO of voor incidenteel werk dergelijke contracten sluiten.

Ook de ketenregel wordt aangepast. Tijdelijke arbeidsovereenkomst kunnen op basis van de wet nog maximaal twee jaar (ip.v. drie jaar) worden aangegaan. Daarna heeft de werknemer recht op een vast contract. Deze regel gaat overigens pas in op 1 juli 2015.

Rechtshulp Advocaten
Stationsstraat 29 A
9401KW Assen
 

Rechtshulp nodig?

Bel ons op 0592 33 36 40

Bezoekadres
Stationsstraat 29 A
9401 KW Assen

Openingstijden
Van 9:00 tot 17:00 uur

Tel 0592 33 36 40
Fax 0592 31 71 96

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene voorwaarden & Disclaimer
Google+ pagina

Nieuws

»STUDIEFINANCIERING: boete vanwege een ten onrechte ontvangen uitwonendenbeurs.

Tot eind 2011 hadden studenten recht op een uitwonendenbeurs op grond van de Wet studiefinanciering 2000 (Wsf) indien zij niet…

Lees verder

»Bezwaar maken tegen ingangsdatum AOW

In 2013 is door de wetgever een stapsgewijze verhoging van de AOW-­leeftijd ingevoerd. De AOW­-leeftijd gaat vanaf 2016 omhoog naar…

Lees verder

»Verslag rechtszaak voormalig schaapherder Exloo

Vandaag vond het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en de Stichting Schaapskudde Exloo. Advocaat Peter Koops stond de herder…

Lees verder

»Peter Koops staat schaapherder Robroek bij tegen Stichting schaapskudde Exloo

Aanstaande maandagochtend vindt het kort geding plaats tussen schaapherder Robroek en Stichting schaapskudde Exloo. Robroek zit al maanden zonder inkomen…

Lees verder